Праг, новембар 2019.г. – Девети дани српске културе

„Госпођа министарка се играла на свим сценама, по целој Чехословачкој“ – пише Звонимир Рогоз. – „Никада се није могао сазнати тачан број представа, толико их је било. Обавијестио сам о свему Бранислава Нушића. Било му је врло жао што није могао присуствовати премијери, али је обећао: када му буде могуће доћи ће у Праг на једну од реприза. И дошао је. На станици је био дочекан од представника југословенске амбасаде и наше колоније у Прагу, те од представника прашких литерарних и уметничких кругова. За цијело време свог боравка у Прагу био је гост приматора главног града, те је код њега и одсео. Приматор др Бакса приредио је такођер велико примање у част нашег омиљеног Нушића…”

У Прагу су 4. новембра 2019. године почели „Девети дани српске културе“ у организацији српског удружења „Свети Сава“, уз подршку Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Републике Србије и Министарства културе Чешке Републике, под покровитељством чешког председника Милоша Земана.

„НУШИЋ“  ФОНДАЦИЈА је тим поводом учествовала 18. новембра са пројекцијом филма: „Сва лица српског дипломате Бранислава Нушића“, промоцијом и читањем одломака из двотомног издања књиге „Нушић у причама“, као и промоцијом издања дела Бранислава Нушића на чешком језику.