ЈУ ОШ „Бранислав Нушић“ Српске Топлице (Бања Лука) 120 година рада – ЧЕСТИТАМО !

Основна школа: „Бранислав Нушић“ из Бања Луке прославила је 20. октобра ове године 120 година свога постојања. Када је основана 1897. године, па наредне 23 године похађали су је само дечаци, а од 1920. године у ђачке су клупе селе и девојчице.

Обележавајући овај значајан јубилеј, директорка Стана Никодиновић-Митровић, каже да школа наставља и даље да са истим еланом и ентузијазмом у своје ђаке уткива све оно што је племенито и добро, како би их припремила да буду успешни, поштени и вредни чланови друштвене заједнице.

О овој, једној од најстаријих образовних установа у Бања Луци, градоначелник Игор Радојичић је рекао: „За 120 година постојања школе промијенило се шест држава на овом простору, што свједочи колико је простор нестабилан, а школа је била стабилна и трајала је све ово вријеме и образовала дјецу.“

Са жељом да се прошири и негује сарадња свих школа у региону које носе име Бранислав Нушић, свечаности су присуствовали и представници четири школе из Србије и управитељ „НУШИЋ“ ФОНДАЦИЈЕ.

КЛИКНИТЕ ОВДЕ и погледајте прилог телевизијске станице ELTAHD