Гитин портрет у „Бухи“

Повлашћено позориште за децу и омладину „Рода“ основали су 1937. године у Београду, захваљујући покретачкој снази и идеји већ болесног Бранислава Нушића, његова кћерка Маргита (Гита) Предић-Нушић, са својим супругом и двоје рођака. Рат прекида рад позоришта које у послератним годинама (опет на Гитину иницијативу) поново почиње са радом под новим називом: „Бошко Буха“. Нови, стари, директор Позоришта је Гита Предић-Нушић.

Поводом славе позоришта, Светог Саве, Иван Предић, син Гите Предић-Нушић, члан Управног одбора „НУШИЋ“ ФОНДАЦИЈЕ и Небојша Нушић, управитељ „НУШИЋ“ ФОНДАЦИЈЕ, поклонили су Позоришту, из породичног албума, раритетну фотографију њеног оснивача и директора Маргите Гите Предић-Нушић.

„Част је да на овакав начин обележимо јубилеј осам деценија од Нушићеве смрти. Велико нам је задовољство да су нам славу Свети Сава увеличали потомци његове породице: Иван Предић и Небојша Нушић. Реткост је упознати ове људе, срести се са њима, а оно што ће нама остати за сва времена јесте портрет Гите Предић-Нушић који смо овом приликом на симболичан начин добили на поклон и који ће стајати у директорској канцеларији нашег позоришта“ – рекао је тим поводом Игор Бојовић, директор Позоришта „Бошко Буха“ у Београду.