„Аудиобиографија Бранислава Нушића“

У понедељак, 24. децембра 2018.г. Удружење за развој и унапређивање културе јавног говора „Изражајност“ представило је јавности „Аудиобиографију Бранислава Нушића“ – јединствени аудио запис о његовом животу и раду.  Слободан Роксандић, оснивач Удружења „Изражајност“ је истакао Нушићев допринос развоју културе говора и беседништва и потребу да се овим пројектом очува „сећање на великане наше културе и подстакне култура говора кроз лепоту казане речи“.

Милан Стошић, председник Савеза слепих Србије, указао је на важност оваквих пројеката који омогућавају слепим и слабовидим особама равноправно укључивање у стварање културних садржаја. Изразио је и задовољство што ће Библиотека Савеза слепих Србије „Др Милан Будимир“ бити богатија за једну аудио књигу врхунског звучног и уметничког квалитета.

„Аудиобиографија Бранислава Нушића“ садржи делове Нушићевог романа „Аутобиографија“ и још неке занимљиве податке из његовог живота. Режисер је Марко Ђурић, а улоге тумаче: Драган Вујић, Душица Новаковић, Слободан Роксандић, Милан Босиљчић, Марко Миловановић и други.

„НУШИЋ“ ФОНДАЦИЈА је са великим задовољством подржала овај изузетни пројекат, а управитељ Фондације се захвалио ауторима што су нас и на овај начин  подсетили на ширину Нушићевог стваралашта.